KREDİ KARTI ile ÖDEME YÖNTEMİ


Soru: Ininal kart geçiyor mu? www.ininal.com

CevapEvet İninal kart ile sorunsuz bir şekilde alışveriş yapabilirsiniz ^_^ Fakat kartı, online hesabınızdan adınıza kaydetmeniz gerekiyor. Ininal kartı, PTT, Migros yada Teknosadan 5TL'ye alıp içine istediğiniz kadar para yükleyebilir ve internetten alışveriş yapabilirsiniz. 

Soru: Kredi kartı ile ödeme yapıyorum ama sistem ödememi neden kabul etmiyor?

Cevap: Ödemenin başarısız olma sebebi aşağıdakilerden birisi olabilir

  • Kredi kartı 3D güvenlik ile çalışıyorsa sorun çıkabilir. Çünkü sistemimiz 3D güvenliği desteklemiyor. Bu durumda online banka hesabınıza girerek sanal kart oluşturabilirsiniz. Bir çok müşterimiz sanal kart ile ödeme sorununu çözmekte.
  • Sanal kart oluşturun ve limitininin Korendy sipariş tutarından 10-15 lira daha yüksek ayarlayın. Çünkü sistemimiz arka planda Sterlin üzerinde çalıştığı için bir kur farkı oluşabilir.
  • Kredi Kartınızın yurtdışı internet alışverişlerine kullanıma kapalı olabilir. Bu durumda bankanızı arayarak kart kullanımını yurtdışına internet alışverişi için belli bir süre ile veya daimi olarak açtırabilirsiniz.
  • Yetersiz limitinizin olması. Bankanızdan limit artırımı talebinde bulunabilirsiniz.
  • Bankamatik veya maaş kartı genelde kullanılmıyor. Fakat bazı bankalar destekliyor. Önce sitemizde deneyin. Olmazsa bankanızla konuşup yurtdışı alışveriş desteği hakkında bilgi alabilirsiniz.

Umarız kart sorununuz en kısa zamanda çözülür ve siparişinize kavuşursunuz. 

Soru: Sipariş ödemesi ile kredi kartı ekstremde neden farklı fiyatlar görünüyor?

Şirketimizin ödeme sistemi İngiltere üzerinde olduğu için ödemeler arka planda Sterlin olarak hesaplanıyor. Mesela siz bugün 150TL değerinde bir alışveriş yaptınız ve bu otomatik olarak hemen örneğin 30 Sterlin'e çevrilerek tutuluyor. Fakat bu ödeme kartınızdan hemen çekilmiyor. Güvenlik sebepleri nedeniyle yaklaşık bir kaç gün sonra 30 Sterlin olarak çekiliyor. Eğer paranın çekildiği tarihte Sterlin fiyatı yükselmişse, o zaman doğal olarak kartınıza yansıyan 30 sterlinlik tutar 150TL'den yukarı görünüyor. Aynı şekilde eğer Sterlin düşmüşse, o zaman da kartınızdan 150TL den daha düşük bir tutar çekilmiş oluyor.

Fakat biz yine de kur artışından kaynaklı tutarı size geri ödeyebiliriz. Sadece tek yapmanız gereken, ay sonu kart ekstrenizde bize ait satırın resmini çekip göndermeniz yeterli olacaktır. Fakat şuan mobil uygulamada yada online hesabınızda görünen tutar ay sonunda değişiklik gösterebilir. O yüzden ay sonu kart ekstresindeki tutarı göndermeniz daha sağlıklı olacaktır ^_^

 

Soru: Kredi kartı ile ödeme güvenli mi?

Evet özellikle Korendy'de kredi kartı ile ödeme yöntemi çok güvenli. Çünkü kredi kartı bilgileriniz hiç bir şekilde bizim tarafımızdan görülmemekte veya sistemimize kaydedilmemektedir. 

Sitemizdeki kredi kartı işlemleri uluslararası finans ve ödeme şirketi olan Stripe üzerinden yapılmaktadır. 

Siz kart bilgilerinizi sisteme girdiğinizde Stripe şirketi en güvenli bir şekilde bilgilerinizi korumakta ve bize sadece aşağıdaki gibi referans amaçlı 4 haneli kart bilgisi gösterilmektedir. 

Kredi kartı ile alışverişinizi gönül rahatlığı içinde yapabilirsiniz.