Asla birlikte kullanmamanız gereken 5 cilt bakım içerikleri


Daha kişiselleştirilmiş bir rejim için bile cilt bakım ürünlerinin katmanlaştırılması önerilir-ancak, çeşitli nedenlerle asla karıştırılmaması gereken bazı bileşenlerin bulunduğunu biliyor muydunuz? Patlak verdiğiniz takdirde, bunun sebebi olabilir! Vebalı gibi görünmeyi önlemek için kaçınmanız gereken beş cilt bakımı içeriği: 

1. C vitamini + AHAs
Alfa Hidroksi Asit (AHA), Vitamin C'yi inaktif hale getirecek kadar güçlü pH'ya sahip bir eksfoliyantır. Kısacası, bu ikisi birbirini iptal eder! Her ikisi de cildi aydınlatmak ve kaba yamaları düzleştirmek için yardımcı olsa da, ayrı ayrı kullanıldığında inanılmaz derecede etkilidirler. AHAs ince çizgileri, sivilceleri ve hiperpigmentasyon tedavisinde en iyi yöntem ise C vitamini, yaşlanmaya ve pürüzlü bir cildi korumak için daha fazla antioksidan içerir.

2. Retinol + Salisilik Asit
Tek tek birlikte kullanmak çok kuvvetli olan retinol ve salisilik asit kombinasyonu kızarma, soyma ve tahrişe neden olabilir. Salisilik asit, tıkanık gözeneklere ve siyah uçlara karşı özellikle etkilidir; Öte yandan, retinol, yaşlanmanın etkilerine karşı koymak için daha uygundur.


3. BHA + Benzoil Peroksit
Azalan tolere edilebilirlik, eksfoliyantlar (fiziksel veya kimyasal) birleştirildiği zaman bir endişe haline gelir. Salisilik asit ve benzoil peroksit gibi Beta hidroksi asitler (BHA) hem eksfoliye edici bileşenlerdir, bu nedenle cildinizi tahriş etme riskini (daha fazla koparma tetikler) yaşarız. Cildinizi çıplak bırakmayın! Kızarıklık ve soyulmayı önlemek için ikisini ayrı tutun.

4. Retin-A + Ovucu Eksfolyantlar
Retin-A, cildin aynı anda yenilenmesine, aynı zamanda kırışıklıkların, renk değişikliğinin ve pürüzlülüğün tedavisine yardımcı olması için dermatologlar tarafından övülür. Ne yazık ki, Retin-A'nın cildi kurutması, kabuğun soyulması eğilimi var! Bir fırçalamalı eksfoliyan kullanmak sadece daha da kötüleşecek, bu nedenle daha nazik bir yüz yıkama yapın.

5. Probiyotikler + Antimikrobiyaller
Topikal probiyotikler, daha berrak, daha az iltihaplı deri ve azalmış dermatit vakaları ile ilişkilendirilmiştir. Bunlar canlı bakterileri içerir, bu nedenle bakteri öldüren herhangi bir ürünü kullanırken dikkatli olun. Anti-akne yanlısı maddelere dikkat edin: Sık kullanılan antimikrobik maddeler arasında hiçbiri probiyotiklerle kombine edilmemesi gereken narenciye, çay ağacı yağı, kükürt ve benzoil peroksit bulunur.

Kaynak: http://www.preview.ph/beauty/skincare-ingredients-you-should-never-mix-a1103-20170105