En etkili Kore cilt beyazlatma yöntemleri ve ürünleri nelerdir?


Kore cilt beyazlatma ürünleri ve yöntemleri korendy

Merhabalar

Şimdi yaz mevsimine girdik ve dışarısı çok güneşli. Bu aralar ben de cildimle ilgili iki şey üzerinde odaklanıyorum: Cildime güneş kremi uygulama ve cildimi beyazlatma. Bugün sizlere cildiniz için beyazlatma amaçlı en doğru Güney Kore kozmetik ürünlerini nasıl seçileceğini anlatacağım.


Cilt beyazlatma nedir? Cildin beyaz olması tam olarak ne demektir?

Beyazlatma ürünleri akne kaynaklı cilt çizgileri veya çiller için kullanılır ve cildinize berraklık hissi kazandırır. Cildin rengini tam olarak beyazlatmaz. Cildinizin gerçekten daha beyaz olmasını istiyorsanız cilt ağartma ürünlerini kullanabilirsiniz. Ancak onları sağlık riskleri sebebiyle size tavsiye etmiyorum. Bunun yerine besleyici olan beyazlatma ürünlerini kullanın, bu sayede cildinizdeki doğal canlılığı ve beyazlığı fark edeceksiniz.


Cilt beyazlatma için dikkat edilmesi gereken 3 madde nedir?

İşlev 

İçerdiği maddelerin işlevsel olup olmaması (gerçekten beyazlama için işe yarayıp yaramaması)

Etki 

Beyazlatma ürünlerindeki bazı maddeler aşırı güçlü olabilir. Benim gibi hassas cilde sahipseniz ürünlerin içerdiği maddelerin etkisini bilmek gerekiyor. Örneğin, Kore İlaç ve Gıda Yönetmenliğine bakarak bu maddelerin güvenlik testini geçip geçmediğini anlayabiliriz. Veya direk firmayı arayıp, e-mail atıp sorabilirsiniz. Yada aşağıda daha önce araştırıp sizlere sunacağımız ürünleri kullanmak.

Sabır

Cilt beyazlatma kozmetik ve güzellik ürünlerini kullanırken sabırlı olmak gerekiyor. En azından 4 hafta kullanmalısınız. Size kullanacağınız beyazlatma ürününün etkisini 4 hafta sonra göreceğinizi garanti edebilirim.


Cilt beyazlatma ürünlerindeki en önemli 4 madde nedir?

Kojik Asit

Kojik asit

Kojik asit cilt pigmentasyonu ve akne kaynaklı çizgileri örtmek içindir. Fakat hassas ciltler için çok aşırı etkili ve tehlikeli olabilir.

 Arbutin

arbutin korendy

Kısa sürede süper etkisini görebilirsiniz. Hem de çok aşırı güçlü olmadığı için hassas ciltler için iyidir. Bu maddeyi özellikle tercih ediyorum.

C Vitamini

vitamin c

C vitamininin ne olduğunu bildiğimizi düşünsek de şu hususa değinmekte fayda vardır. C vitaminli ürünler güneş altında kalınca ciltte pigmentasyona yol açabilir. Dolayısıyla cildinize C vitaminli ürünler uyguladığınız zaman güneş kremi de kullanmalısınız. Genellikle firmalar ürünlerinde çok miktarda C vitamini koyamıyorlar. Bu yüzden beyazlatma ürünü alırken daha yüksek oranda C vitamini içermesine dikkat edelim. C vitamini beyazlatma için iyidir.

Niacinamide

Niacinamide

Yeni ve son çıkan bir madde. Arbutin kadar aşırı güçlü değil, bu yüzden de hassas ciltler için daha güvenli olduğu söylenebilir. Hem de C vitaminine göre güneşli havalarda daha güvenlidir.

Ayrıca GLYCYRRHIZA GLABRA (LICORICE), BROUSSONETIA, MORUS ALBA BARK ve PHELLINUS LINTEUS gibi maddeler de cilt beyazlatma için iyidir.


En etkili kore cilt beyazlatma ürünleri nelerdir?

Gerçekten çok iyi , etkili ve sağlıklı cilt beyazlatma ürünleri almak istiyorsanız size aşağıdaki en iyi 5 Kore cilt beyazlatmak ürünü tavsiye edebilirim:

OST- Original Pure Vitamin C20 Serum

Original Pure Vitamin C20 Serum

Kore'de son 2-3 sene boyunca en iyi satan ürün. Bir ürüne C vitamini dahil etmenin zor olduğundan bahsetmiştim. Fakat bu ürün %22.9 oranda (yüksek) vitamin C içerir. Ayrıca akne kaynaklı çizgilere karşı iyidir ve gözenekleri sıkılaştırır.

SKIN & LAB – Dr. Color Effect - Kırmızı Serum

SKIN & LAB – Dr. Color Effect

Hassas ciltler için daha iyidir. Ben bu ürünü tercih ediyorum. Cildinizi nemli tutacak ve kırışıklarla da mücadele edecek. Cildin beyazlaması için de bire birdir.

Innisfree - Whitening pore synergy serum

 Innisfree - Whitening pore synergy serum 50ml

Zengin vitamin C içeriğiyle ciltinizin tonunu açar, siyah noktarı tedavi eder, cilt dokusunu daha temiz ve aydınlık yapar. 

Innisfree - Whitening pore cream 50ml

Innisfree - Whitening pore cream 50ml

Cildinizi en etkili bir şekilde nemlendirir ve Vitamin C içeriğiyle cildinizin parklak bir şekile ulaşmasını sağlar.

Bütün beyazlatıcı ve berraklaştırıcı kozmetik ve cilt bakım ürünlerimiz için tıklayınız 


Doğal cilt beyazlatma yöntemleri nelerdir?

Cit beyazlatma ürünlerini kullanırken daha iyi sonuç almanız için ekstra iki tüyo vermek istiyorum

Pirinç suyu

Pirinci bir kaba koyup ilk yıkadığımızdaki suyunu döktükten sonra tekrar su doldurun. Bu suyla pirinci bir daha ovalayın. Bu suyu beyazlatma amacıyla kullanın. Yüzünüze masaj yapıp kalmasını sağlayın ve yüzünüzü bir-iki kere durulayın (çok değil). Özellikle akneleriniz varsa pirinç suyunu tavsiye ederim.

Süt

Cildin pürüzsüz hissetmesini sağlar, eski cildi pul pul döker. Yüzünüzü temizledikten sonra az miktarda süt uygulayın, daha sonra durulayıp tonerinizi kullanın. Beyazlatma için faydalıdır.

Beyazlatma ürünleri kullanırken güneş kremleri kullanmayı da ihmal etmeyin. İkisini beraber kullanma alışkanlığını edinin. Umarım faydalı olmuştur.